Engedélyek

Az engedélyek ügyintézése az egyek kerületek városrendezési irodáján történik, az alábbi lépések szerint:

1. Elvi építési engedély
Amennyiben a beruházó engedélyezési tervet készít  nem saját tulajdonában lévő ingatlanról, kérhet ilyen engedélyt, amely bár nem használható fel az építkezés megvalósítására, a hatóságot kötelezi arra, hogy kiadja az építési engedélyt, amennyiben az ingatlan az adott beruházó tulajdonába kerül.

2. Végleges építési engedély
Az engedélyezési terv beadásától számítva két hónapon belül adják ki, illetve felmerülő probléma esetén ezeket 30 napon belül jelzik. Az engedély 90 napon belül szerezhető meg.

Az engedélyezési tervet a tervet készítő Építész nyújthatja be, mellékelve a különböző szolgáltató cégek hozzájárulását (víz, áram, gáz, tűzvédelem). 

3. A kivitelezés megkezdése
Amikor elkészül a kiviteli terv, megkezdődhetnek a munkálatok, miután le lett adva a kerületi Önkormányzatnak az építő és a felelős műszaki vezető neve.

4. Használatbavételi engedély
Az építkezés befejezésekor kell kérelmezni. Ekkor ellenőrzi az Önkormányzat, hogy az építkezés az engedélyezési tervnek megfelelően történt-e.


Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió