Irodaházak

A közép- és kelet-európai országok gazdasági fejlődésének üteme továbbra is meghaladja a nyugati országokét. Ez a fejlődés kedvezően befolyásolja a régió irodaépületeinek kihasználtságát, és úgy tűnik, ez a folyamat rövid- és középtávon mindenképpen folytatódik. A jövőben remélhetőleg a foglalkoztatottság szintje is emelkedik, ami által az irodafelületek iránti igény is tovább nő. 

Az 1989-es rendszerváltozás óta Magyarországon 2006-ban volt a legdinamikusabb az irodaházak piacának fejlődése. 206-ban adták át a legnagyobb „A” kategóriás irodaház területet: 208.000 m2-t. Az irodaházak piacán a 2006-os évben  az irodaházak telítettségi mutatója 87% volt.

Napjainkban ebben a piaci szegmensben a verseny nem a bérleti díj területén nyilvánul meg, hanem a termékek szintjén, emiatt a professzionalizmus és a tanácsadás egyre nagyobb szerepet kap.

Még ma is az irodák többsége régi, vagy felújított épületekben található, amelyek nélkülözik a modern társadalomban szükséges ,minimális szolgáltatásokat is . Ennek következtében ebben a piaci szegmensben folyamatos növekedés volt tapasztalható, és tapasztalható mind a mai napig. A közeljövőben növekedni fog a kereslet a jobb minőségű irodák iránt, így megnő az igény „A” és PRIME kategóriás irodaházak építésére.

Budapesten az irodaépületek piaca nagyon komplex piac, és még igen messze vagyunk a legtöbb nagy európai várost körülvevő modern cégparkoktól.


Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió